- 08 mei 2019 -

image

Caren van Donzel van Samen Landerd, Samen Erbij stelt zich voor

De werkgroepen van Samen Landerd, Samen Beter schrijven regelmatig over wat hen bezig houdt. Deze keer de beurt aan Samen Landerd,  Samen Erbij. De werkgroep die de strijd aan gaat tegen eenzaamheid. Kartrekker van deze werkgroep Caren van Donzel stelt zich graag aan jullie voor.

Wie ben ik?
Mijn naam is Caren van Donzel (in Landerd ook bekend als Caren van Dijk) en ik werk als beleidsadviseur gezondheid bij de GGD Hart voor Brabant onder andere voor de gemeente Landerd. Ik ben lid en kartrekker van de werkgroep Samen Erbij.
Als beleidsadviseur gezondheid kan ik bijvoorbeeld kennis en cijfers inbrengen. De GGD monitort de gezondheid van alle inwoners. Hierdoor wordt er veel informatie verzameld die ook beschikbaar is via de website brabantscan.nl. Vanuit mijn ervaring breng ik kennis  over eenzaamheid mee en werk ik aan het opzetten van en inhoud geven aan een lokaal netwerk, zoals de werkgroep Samen Erbij!

Wat kan de werkgroep Samen Erbij voor de inwoner van Landerd betekenen?
Onze missie is dat iedereen erbij hoort: Samen Erbij dus!  We willen bereiken dat mensen meer oog voor elkaar hebben, dat eenzaamheid meer bekend en herkend wordt. In Landerd ligt het percentage eenzame ouderen lager dan gemiddeld in Nederland, maar nog steeds is 4 op de 10 inwoners boven de 65 jaar eenzaam! Dit cijfer willen we omlaag brengen.

Dit kunnen we niet alleen. Hier hebben we iedere inwoner voor nodig. We gaan ons vaker laten horen in de media, proberen goede voorbeelden te delen en uit te rollen op meerdere plekken in de gemeente en gaan nieuwe initiatieven (mee) opstarten.

Mooiste ervaring tot nu toe?
Het mooiste vind ik dat ontzettend veel mensen zich aangetrokken voelen tot het onderwerp en mee willen werken aan onze doelen. Ik heb veel inwoners, vrijwilligers en professionals mogen spreken in het afgelopen jaar en overal worden we gastvrij ontvangen en wordt er positief gereageerd op onze missie: Samen Landerd, Samen Erbij!!

Ook interesse?
Ben je inwoner van Landerd of als professional werkzaam in Landerd? En wil je op welke manier dan ook je steentje bijdragen aan deze werkgroep? Heb je zelf informatie die interessant is om met ons te delen? Of heb je vragen? Laat dat dan weten. Dit kan bij mij, Caren van Donzel-van Dijk. Ik ben te bereiken via c.van.donzel@ggdhvb.nl of via 088-3686115
Voor de volgende keer geef ik de pen door aan…. Clasien Sanders