- 23 juli 2019 -

image

Gertie Theunissen: "Trek elke dag iets positiefs aan, dat past altijd!"

De werkgroepen van Samen Landerd, Samen Beter schrijven regelmatig over wat hen bezig houdt. Deze keer de beurt aan Gertie Theunissen van Samen Erbij. Zij stelt zich graag aan u voor.

Wie ben ik?

Mijn naam is Gertie Theunissen, gezondheidsopbouwwerker bij Zorgcoöperatie Reek. Dit is een functie met een preventief karakter, waarbij ik een zichtbare schakel ben en dichtbij de burger sta. Ik krijg signalen van bijvoorbeeld beroepskrachten, mantelzorgers, vrijwilligers en soms ook van de inwoner zelf. Daarmee hoop ik iets te kunnen betekenen voor mensen zodat ze langer zelfstandig en prettig in hun omgeving oud kunnen worden. En deel kunnen blijven nemen aan de samenleving.

Wat kan de werkgroep Samen Erbij voor de inwoner van Landerd betekenen?

Als werkgroep willen we dat mensen meer oog voor elkaar hebben, dat eenzaamheid meer bekend en herkend wordt. Maar dit kunnen we niet alleen! Hier hebben we iedere inwoner voor nodig. We gaan ons vaker laten horen in de media, proberen goede voorbeelden te delen en uit te rollen op meerdere plekken en gaan nieuwe initiatieven op starten.

 

Mooiste ervaring tot nu toe?

Dat is “Ga je met me mee?”. Een project dat is bedoeld voor mensen die samen iets leuks willen doen. In april bestond de avond in het teken van Retsen en Kletsen. Na een kopje koffie maakten we een mooie wandeling rondom Hartje Groen in Schaijk. Bij terugkomst werden er vragen uit de “kletspot” beantwoord. We kregen leuke tafelgesprekken. Iedereen was erg enthousiast over de avond. Naar aanleiding hiervan zijn al leuke initiatieven bedacht om gezamenlijk te gaan ondernemen zoals een dansavond, gaan fietsen en samen gaan koken.

Zomerkalender

Je wilt graag iets leuks ondernemen, maar hebt geen zin om alleen te gaan? Neem dan contact op met één van de wijkverpleegkundigen van de zorgcoöperaties in Landerd. Ook hebben we in het kader van “samen de zomer door” een zomerkalender voor elke kern gemaakt. Het klopt dat veel activiteiten een korte zomerpauze hebben, maar sommige activiteiten gaan juist ook door. Op deze zomerkalender is in één oogopslag te zien waar je tijdens de maanden juli en augustus terecht kunt om te kijken, mee te doen, een praatje te maken, koffie te drinken of een spelletje te doen.

Ik wens iedereen een hele mooie zomer, en denk aan mijn slogan:

Trek elke dag iets positiefs aan dat past altijd!!

 

Ook interesse?

Ben je inwoner van Landerd of als professional werkzaam in Landerd? En wil je op welke manier dan ook je steentje bijdragen aan deze werkgroep? Heb je zelf informatie die interessant is om met ons te delen? Of heb je vragen? Laat dat dan weten. Dit kan bij Caren van Donzel-van Dijk. Zij is te bereiken via c.van.donzel@ggdhvb.nl of via 088-3686115

Voor de volgende keer geeft Gertie de pen door aan…. Clasien Sanders