- 03 juni 2020 -

image

Samen Erbij zet stappen tegen eenzaamheid

Alleen samen krijgen we Corona onder controle
Een oproep die we al vaak gehoord hebben de laatste maanden. Meestal gaat het over de maatregelen en richtlijnen waar we ons allemaal aan moeten houden. Maar ‘samen’ kan ook een andere betekenis hebben. Wel voor ons in ieder geval. Wij zijn werkgroep Samen Landerd, Samen erbij! en we strijden tegen eenzaamheid.

Aandacht voor initiatieven tegen eenzaamheid
Dit doen we als werkgroep door bestaande activiteiten en initiatieven PR te geven, te verbinden en te verspreiden. We starten als werkgroep ook zelf nieuwe initiatieven. In deze tijd ligt eenzaamheid meer dan ooit op de loer. Geen bezoek meer, minder of geen hulp en 1,5 meter afstand houden van elkaar. Dit kan een groter risico op eenzaamheid met zich mee brengen. Maar we hebben ook gezien dat er in Landerd mooie initiatieven ontstaan en dat mensen er, ook in deze tijd, voor elkaar zijn: Samen Erbij!

Zet jij ook stappen erbij?
De komende weken lichten we via weekblad Arena en onze Facebookpagina graag een aantal prachtige initiatieven eruit, die juist in deze nare tijden zijn ontstaan. Heb jij een goed initiatief of idee? Laat het ons weten! Mail naar c.van.donzel@ggdhvb.nl of bel via 088-3686115