image

Zet je alcohol gebruik na de feestdagen eens op pauze

Meike van Doorne, preventiewerker Novadic-Kenton:
“Binnen Landerd werk ik als Preventiewerker van Novadic-Kentron. Dit is de instelling voor verslavingszorg in de regio. Ik maak ook deel uit van de werkgroep Samen Landerd Zonder Drugs. Vanuit dit thema wil ik een poging doen om, met de feestdagen in zicht, jullie te bewegen om mee te doen met IkPas!”

Wat is dat nou, IkPas?

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Je drinkt een maand lang geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken. Je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Voordelen

Maar dat zijn niet de enige effecten van meedoen met IkPas! Veel deelnemers ervaren ook lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% beter en verliest 32% gewicht. Klinkt goed toch? Dat is nog niet alles, er zijn nog meer voordelen. Deze kun je bekijken op www.ikpas.nl
Dus: heb je onbewust een patroon ontwikkeld waarbij je vrijwel dagelijks alcohol drinkt? Wil je zien wat er gebeurt als je dat gewoontegedrag doorbreekt? Wil je fris aan de lente beginnen? Dan is IkPas iets voor jou!

Inschrijven helpt

Na een inschrijving op de website van IkPas wordt je geholpen bij je uitdaging. Je kunt er terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten en badges die je kunt verdienen met uitdagingen. Alles om jouw uitdaging te volbrengen! We vragen je niet om nooit meer alcohol te drinken, maar om je alcoholgebruik even op pauze te zetten.

Een fris 2020!

In 2020 gaan we samen met heel veel Nederlanders ons alcoholgebruik weer op pauze zetten. Eerst 30 dagen in maand januari en daarna 40 dagen tijdens de Vastentijd (vanaf 26 februari). Schrijf je in voor IkPas!